Template
Template Template
Template Čtvrtek, 19 září 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
PROJEKT - Leonardo Agropuzzle
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Pátek, 12 říjen 2012

Projekt Leonardo "Puzzle pro agropodnikatele podnikajícího

trvale udržitelným způsobem"

Aktualizováno ( Čtvrtek, 22 listopad 2012 )
Celý článek...
 
Výsledky přírodovědné a historické expedice do Řecka 2012
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 09 říjen 2012

Expedici v letošním roce pořádala Natura Opava ve spolupráci se studenty a učiteli středních a vysokých škol. Letos se jí zúčastnila Masarykova střední škola zemědělská z Opavy a Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity Brno. Smyslem expedic je zapojit do poznávání přírody balkánských zemí studenty a učitele. Letos skupině 45 účastníků přírodu Řecka přiblížili lektoři MU z Brna a odborníci soustředěni v občanském sdružení Natura Opava, která celou akci připravila organizačně a programově. Cestou na stanovou základnu Natury v řecké Agii Apostoli u města Prevezy jsme navštívili hlavní město Makedonie Skopje, Soluň, pohoří Olymp, Meteoru. Ze základny jsme vyjížděli za přírodou a historií na ostrov Lefkáda, mokřady a slaniska u Nikopolis, ústí řeky Louros, kaňon řeky Acheron, antickou památku Kassope a památník protitureckého odboje v Zalongu. Při zpáteční cestě jsme obdivovali v pohoří Pindos národní park Vikos - Aoos, hlubokou propast Provatinu na náhorní plošině Astraka. Poslední zastávka byla v hlavním městě Srbska Bělehradě. Akce proběhla pod záštitou primátora Statutárního města Opavy.

Aktualizováno ( Pondělí, 25 listopad 2013 )
Celý článek...
 
Pozvánka na výstavu a přednášku - Expedice do Řecka 2012
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Sobota, 06 říjen 2012

Dovolujeme si Vás pozvat na společné setkání, výstavu a prezentaci výsledků přírodovědné a historické expedice do Řecka 2012, kterou naše organizace Natura Opava letos v létě organizovala. Akce se uskuteční ve středu 17. října v 15:00 v aule Masarykovy střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy, Opava. Purkyňova 12, Opava. Zvaní jsou všichni účastníci expedice, kamarádi, rodiče účastníků a široká veřejnost se zájmen o přírodu a historii Řecka. Těšíme se na společné setkání a příjemné odpoledne..

POZVÁNKA na Facebooku ZDE

Aktualizováno ( Pondělí, 22 říjen 2012 )
Celý článek...
 
Tábor RADOST ve Vítkově-Zálužná rozdává dětem radost z poznávání přírody
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Pátek, 31 srpen 2012
Vedení dětského tábora RADOST, tábor pro všechny, o.s. nás požádalo, abychom v blízkosti jejich tábora v umístili dvě tabule, které budou informovat o zvířeně a květeně této oblasti. Tábor je postaven v přírodním parku Moravice u potoka Horníku v obci Vítkov-Zálužné asi 4 km pod kružberskou přehradní nádrží.
Aktualizováno ( Úterý, 09 říjen 2012 )
Celý článek...
 
Květnatá louka může být začátek
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Čtvrtek, 30 srpen 2012
Dostali jsme e-mail od maminky dvou malých dětí, který nás velmi potěšil. Jsme rádi, že se na přírodu a co se v ní odehrává, někdo umí podívat kritickýma očima. Simona Hájková napsala.
Aktualizováno ( Úterý, 09 říjen 2012 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Následující > Konec >>

Výsledky 280 - 288 z 457
Template
Template Template Template
Template Template